Wat kost een vloerelement?

De vloeropbouw is niet iets waar je van wakker ligt. Jammer! Want een bewuste keuze geeft je project dat ietsje meer. Een overzicht van de prijskaartjes van betonnen welfsels, breedplaatvloeren en balken en vulstenen.

e aannemer legt gewapende of voorgespannen welfsels van 13, 15 of 18 centimeter dik op de draagstructuur. Dan volgt een druklaag van 5 centimeter. Dit kost 50 à 60 euro per m2, inclusief plaatsing, maar exclusief btw.

Breedplaatvloeren hebben goede akoestische eigenschappen. Voorgefabriceerde breedplaatvloeren van 5 à 6 centimeter dik worden op de draagstructuur geplaatst. Daarbovenop komen zijbekisting, voegwapening en bovenwapening op de tralieliggers. Gevolgd door een dikke betonnen druklaag. Kostprijs: 65 à 70 euro per m2.

Wat balken en vulstenen betreft: gewapende en/of voorgespannen betonbalken rusten op de dragende muren, met een tussenafstand van 25 à 60 centimeter. Tussen de balken komen vulstenen, en bovenop een wapeningsnet. Een druklaag sluit alles af. Prijzen voor nieuwbouw: 60 à 65 euro per m2, voor renovatie 90 à 110 euro.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over vloerelementen.

Welfsels

Naast predallen en voorgespannen betonwelfsels, kunnen we ook nog gewapende welfsels voor de normale overspanningen en draagvermogens aanbieden. Er is keuze uit twee verschillende diktes, 13 en 17 cm, en beide types zijn beschikbaar met gladde of ruwe onderzijde. De standaard breedte is 60 cm. Deze welfsels in beton zijn zeer snel leverbaar uit voorraad.

Wenst u nog meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij staan u graag te woord!

Sleutel op de deur bouwen